Ce presupune optimizarea SEO

Categorie: Optimizare SEO
Poate ca ati auzit termenul de SEO în timpul unei pauze la birou, sau poate ati vazut unele referinte online. Pentru majoritatea oamenilor, SEO inseamna efectuarea unor modificari misterioase pe un site, cu scopul ambitios de a creste ranking-ul acestuia in motoarele de cautare.

Trebuie sa stiti ca nu este atat de complicat si ca exista foarte putina magie in ceea ce priveste SEO. Exista o cale corecta si o cale gresita de a face lucruri sa mearga, iar aici putem sa va ajutam si noi. Exista o intreaga industrie construita in jurul SEO iar discutiile despre cele mai bune solutii nu se termina niciodata. Optimizarea SEO este solida si accesibila daca stiti exact ceea ce trebuie sa faceti.

Definitia SEO
SEO este un acronim care se traduce oficial ca Search Engine Optimization. Search Engine Optimization are la baza optimizarea elementelor unui site si a elementelor externe ce au legatura cu site-ul respectiv. In afara de definitia traditionala, SEO poate lua si o forma extinsa, incluzand mai multe tipuri de marketing online, care au in comun un singur tel, cresterea traficului pe site-ul dumneavoastra.

Elementele de baza ale SEO

Optimizarea pentru motoarele de cautare consta intr-un set de elemente de baza. Sunt multe site-uri mari si carti dedicate SEO pana la cele mai mici detalii. Fara nici o indoiala, exista 4 lucruri principale de care trebuie tinut cont atunci cand vrem sa optimizam un site pentru motoarele de cautare.

Cuvinte cheie pentru cautari
SEO este inutil fara cautari. Alegerea cuvintelor si frazelor specifice pe care potentialii clienti si cumparatori le vor folosi este un pas foarte important. Pentru a avea o campanie SEO eficienta trebuie sa stim exact ce cauta utilizatorii pe internet, nu la ce ne gandi noi ca ar cauta. Este o diferenta mare intre cineva care cauta "SEO training" si cineva care cauta "optimizare SEO" de exemplu. Primul poate sa aiba 10 cautari pe luna iar celalat sa aiba 1000. Ideal este sa ne facem temele dinainte chiar sa ne apucam de proiectarea site-ului. Putem sa folosim aceste date ca sa construim un website mult mai eficient si o campanie de marketing online la un nivel mult mai ridicat.

Optimizarea continutului paginii pentru motoarele de cautare
La cel mai inalt nivel, SEO implica folosirea si scrierea cat mai naturala a cuvintelor si frazelor specifice din continutul site-ului. Motoarele de cautare iubesc continutul relevant si pe asta se baseaza intreaga strategie a lor. Atunci cand utilizatorii cauta ceva motoarele de cautare vor sa returneze cel mai relevant si mai folositor continut posibil. Daca nu reusesc acest lucru, vizitatorii se vor orienta catre alte motoare de cautare iar asta ii va costa din punct de vedere financiar pe viitor. Datorita acestui fapt, motoarele de cautare sunt inteligente si devin din ce in ce mai inteligente in fiecare zi. Incercarea de a pacali motoarele de cautare nu mai este o optiune.

Daca va scrieti singuri continutul site-lui, nu va grabiti si scrieti cat mai mult text relevant care se invarte in jurul subiectului dumneavoastra tinta si folositi cele mai bune cuvinte cheie acolo unde conteaza. Verificati continutul sa fie corect din punct de vedere grammatical si nu uitati de semnele de punctuatie si ortografie. Motoarele de cautare au capacitatea de a verifica respectarea regulilor gramaticale unei limbi si scrierea corecta a cuvintelor. Facand toate acestea veti avea un rezultat cat mai bun.

Optimizarea codului sursa a site-ului
Daca nu sunteti o persoana tehnica acest lucru ar putea suna ca o sarcina descurajanta. Este unul din lucruri care poate da un salt urias site-ului, de aceea trebuie luat in serios. Acesta este unul din motive pentru care este indicata apelarea la un specialist SEO. Exista totusi cateva lucruri de baza pe care le puteti face fara a fi expert in calculatoare.

De exemplu, folositi cuvintele cheie in titlul paginii. Acesta se afla in partea de sus a fiecarei pagini HTML si incepe cu eticheta <title>. Din motive evidente, motoarele ce cautare acorda o atentie mai mare titlului, deoarece sintetizeaza exact continutul paginii.

Titlurile si subtitlurile din continut trebuie deasemenea marcate cu etichete H1-H6. Exista multe resurse web care va vor ajuta cu aceasta sarcina usoara. In esenta, tot ce trebuie sa faceti este sa scrieti titlurile sub forma <H1> Titlu articol </H1>. Tag-ul H1 ar trebui sa fie utilizat o singura data pe o pagina, pentru ca el specifica motoarelor de cautare despre ce este in principal pagina respectiva. Subtitlurile pot fi scrise folosind etichetele H2, H3, H4.

Schimbul de link-uri
Link-urile sunt foarte importante pentru SEO pe mai multe niveluri. Un link reprezinta o recomandare sau un vot de incredere acordat de alte site-uri catre site-ul dvs. Cu cat exista mai multe link-uri, cu atat veti avea mai multe "voturi" in ochii motoarelor de cautare si rank-ul site-ului va creste. Procesul de obtinere a link-urilor poate fi unul consumator de timp deci prin urmare este un bun motiv pentru a angaja un profesionist.

Sumar
Precum am discutat SEO de baza nu este atat de dificil din punct de vedere teoretic. Dificultatea apare atunci cand nu aveti rabdare sau timp pentru a va ocupa personal de acest lucru. De asemenea foarte important este sa stiti si ce sa NU faceti. Ce poate parea o idee buna la prima vedere poate avea consecinte majore asupra site-ului dvs.
serivicii de web design realizare site